top of page
Etsi
  • Writer's pictureNanna Aho

Etäterapiaa


Kun aikoinaan haaveilin omasta yrityksestä, yksi tärkeä asia oli, että minulla olisi viihtyisät tilat, mahdollisuus istua alas, juoda kahvia tai teetä ja jutella. Että fiilis olisi kuin joku olisi tullut kylään. Se tuntui erityisen tärkeältä korona-aikana ja heti sen jälkeen, kun kasvokkain kohtaamisia oli ollut pitkään aivan liian vähän.


Kun sitten avasin varauskalenterini, heti ensimmäinen asiakas oli etäasiakas ulkomailta. Sitten tuli toinen varaus, sekin toiselta paikkakunnalta ja etänä… Yhden tai kaksi päivää ehdin jo pelätä, menikö kaikki työ ja raha -liittyen juuri ostettuihin ja rempattuihin tiloihini- hukkaan. Mutta alkoi niitä varauksia ja asiakkaita lopulta valua myös Psykobaarin sohvalle. Silti yllätyin, että niin moni asiakkaistani halusi etäterapiaa. Kun muutin vuosi sitten Italiaan, yllättäen ne vanhatkin  asiakkaat, jotka olivat ennen halunneet kasvokkain tapaamisia, halusivat jatkaa etänä.


Muutama vuosi sitten, olin vahvasti kaikenlaista etäilyä vastaan. Sitten tuli korona ja opinnot muuttuivat

etäopinnoiksi. Olin hetken vihainen ja pettynyt, koska maksoin koulusta enkä päässyt paikan päälle. Kun viimein  kokoontumisrajoitukset väistyivät ja meidän täytyikin matkustaa Helsinkiin kouluun, miten työläältä, turhalta ja kalliilta se tuntuikaan!


Täällä Italiassa aloitin kieliopinnot aluksi kasvokkain. Yhden poikkeuksellisen etätapaamisen jälkeen, halusin kuitenkin tunnit aina etänä:  yksinkertaisesti säästin siinä niin paljon aikaa ja rahaa. Niin, ja miten ihana on ollut saada Suomesta lääkäripalveluita etänä… ja osallistua ystävien järjestämiin tapaamisiin, etänä.


Etäily on oikeastaan aika jees. Ei se oikeita kohtaamisia kokonaan korvaa, mutta mahdollistaa niin paljon monellakin elämän osa-alueella.


Asun vielä perhesyistä johtuen vuoden Italiassa, mutta minulla on jo palava hinku päästä tekemään töitä enemmän. Siksi avasin varauskalenterini kaikille, jotka ovat valmiita etäilemään. Voin luvata, että se toimii yhtä hyvin kuin terapia Psykobaarin sohvalla. Ainut vain, että joudut keittämään kahvisi itse!


Nähdään ruudun äärellä!

Nanna

57 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Tuijotuskilpailu - Sietokyvyn aikaikkuna

Sairaalaympäristössä ja ensihoidossa olen kuullut puhuttavan aikaikkunasta. Joku tehtävä tai operaatio tulisi hoitaa tietyn ajan kuluessa, jotta potilasta voidaan vielä auttaa. Jos tuo aikaikkuna ehti

Muuttoaika

Tunnetko ihmisiä, joiden on vaikea asettua aloilleen? Oletko itse sellainen, joka ei helpolla löydä omaa paikkaansa? Kuinka monesti olet muuttanut? Laskeskelin kerran, että olen muuttanut kaikkiaan 16

Ihmisen pitkä pentuaika

Eläinkunnassa eri lajit huolehtivat poikasistaan hyvin erimittaisia ajanjaksoja. Jotkut, erityisesti nisäkäslajit, huolehtivat poikasistaan pidempään, mutta joillakin lajeilla poikaset jäävät heti syn

Comments


bottom of page