top of page
Etsi
  • Writer's pictureNanna Aho

Rakkauden viisi kieltä

Kirjailija ja pariterapeutti Gary Chapman on kehittänyt teorian viidestä rakkauden kielestä. Hänen mukaansa jokaisella meistä on ainakin yksi rakkauden "pääkieli", jonka kautta otamme parhaiten vastaan rakkautta. Jos siis haluat osoittaa kumppanillesi rakkautta, kannattaa siihen käyttää hänen kieltään. Tämä ei ole helppoa, joten ole armollinen niin itseäsi kuin kumppaniasi kohtaan. Olemme puolisoni kanssa harjoitelleet tätä vuosia, ja huomaamme edelleen epäonnistuvamme säännöllisesti. Yleensä yritämme osoittaa rakkautta toiselle omalla kielellämme. Uskallan silti luvata, että kun tiedostamme mistä rakkauden kielissä on kysymys, niin myös onnistumisia tulee toisinaan. Ja ne pienetkin onnistumiset ovat merkittäviä suhteen kannalta. Viisi rakkauden kieltä tai kanavaa ovat seuraavat:


KEHUT JA KAUNIIT SANAT

Tämä on sinun kielesi, jos mieltäsi lämmittää erityisesti kehut ja kauniit sanat ja se, että kumppanisi sanoo ääneen rakastavansa sinua. Ikävät sanat taas jäävät kummittelemaan mieleesi pitkäksi aikaa.


ARKISET TEOT

Sinulle rakkauden osoittamista on se, että kumppanisi vähentää työkuormaasi vaikkapa siivoamalla tai pyykkiä pesemällä. Työmäärän lisääminen sen sijaan loukkaa sinua syvästi.


LAHJAT JA YLLÄTYKSET

Sinä omistat pientenkin lahjojen ja yllätysten avulla tunteen, että olet tärkeä, ja ollut kumppanisi mielessä ja ajatuksissa. Unohdettu merkkipäivä on sinulle lähes kestämätöntä.


YHTEINEN AIKA

Sinä kaipaat yhteistä jakamatonta aikaa. Sitä, että kumppanisi on läsnä, kiinnostunut, kuunteleva ja keskusteleva ilman puhelinta, samanaikaisia kotiaskareita tai muita häiriötekijöitä.


KOSKETUS

Sinä kaipaat kumppaniltasi eniten kaikenlaista kosketusta: halaamista, silittelyä, kädestä pitämistä, ohimennen hipaisua jne. Kosketus antaa sinulle rakastetun ja turvallisen olon sekä yhteenkuuluvuuden tunteen.


Kysy nyt kumppaniltasi, mikä on hänen TÄRKEIN rakkauden kieli ja ota se huomioon seuraavalla kerralla, kun haluat ilmaista hänelle rakkauttasi. Kerro kumppanillesi sinun tärkein rakkauden kieli tai kanava.


113 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Tuijotuskilpailu - Sietokyvyn aikaikkuna

Sairaalaympäristössä ja ensihoidossa olen kuullut puhuttavan aikaikkunasta. Joku tehtävä tai operaatio tulisi hoitaa tietyn ajan kuluessa, jotta potilasta voidaan vielä auttaa. Jos tuo aikaikkuna ehti

Muuttoaika

Tunnetko ihmisiä, joiden on vaikea asettua aloilleen? Oletko itse sellainen, joka ei helpolla löydä omaa paikkaansa? Kuinka monesti olet muuttanut? Laskeskelin kerran, että olen muuttanut kaikkiaan 16

Commentaires


bottom of page